{ "title": "Kremalı Tavuklu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kremali-tavuklu-makarna.gif", "date": "21.01.2024 03:47:56", "author": "Nariye", "article": [ { "article": "
Kremalı tavuklu makarna, yine makarnayla harikalar yaratan bir tariftir. Bunu farklı lezzette makarna yemeyi sevenlere tavsiye edebiliriz. Tavuk etleri için güzel bir sos tarifi de hazırladık. Pişirmeden önce göğüs etlerini bu sosun içinde bekletirseniz daha lezzetli olacaklarını göreceksiniz. Makarnayı yine soğuk suya tutmadan, sosuyla buluşturursanız, kremanın ve sosun lezzetini iyice içine çekecektir. Makarnayı sade hazırlayacağınız yerde, bu şekilde farklı malzemelerle yaparsanız makarna yemenin ne kadar keyifli olduğunu anlayabilirsiniz. Bu tür soslarla makarna daha doyurucu olduğu kadar, kalorisi de yüksek olabilir. Ancak bunları ana yemek gibi tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Umarız, bu tarifimizde beğeninizi kazanacaktır. Şimdi birlikte kremalı tavuklu makarnayı hazırlamaya başlayalım.

Kremalı tavuklu makarna için gerekli malzemeler
Kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır?

Tavuk göğüs etini küçük tercihen jülyen doğrayıp, soda, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tatlı kırmızı toz biberle hazırladığınız sosun içinde en az 2 saat bekletin. Bu sosun için yumuşamış ve lezzetlenmiş olan göğüs etlerini bir tavada az miktarda yağla kızartın. Mantarları da yıkayıp kuruladıktan sonra, ince doğrayın. Bunları da ayrı bir tavanın içinde az miktarda yağla kavurun. Makarnayı haşlayacağınız tencerenin içine bol miktarda su koyarak kaynatmaya başlayın. Suyunuz kaynadıktan sonra içine tuzunu atabilirsiniz. Tuz eridikten ve su yeniden kaynamaya başladıktan sonra, makarnaları içine atabilirsiniz. Suyun içine tuzu sonradan atmamızın nedeni, suyun kaynama süresini uzatmamaktır. Suya atacağınız tuzdan cimrilik yapmayın. Makarna haşlanırken, gözeneklerinden giren tuz daha lezzetli pişmesini sağlayacaktır. Ancak tuzu fazla abartmayın yine de. Makarnanız 10-12 dakika kadar haşlandıktan sonra, soğuk suya tutmadan sadece süzün. Bir tencerenin içine süt kremasını koyun. Bunu köpürünceye kadar ocağın üzerinde ısıtın. İçine süzdüğünüz makarnayı koyun. Kavurduğunuz tavuk etlerini, mantarları ve mısırları ilave edin. Bir miktar tuz ve karabiberde içine atın. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra, ocağın altını kapatabilirsiniz. Kremalı tavuklu makarnayı servis tabağına alarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Bunu ister başlı başına yemek olarak yiyebilir, isterseniz ana yemekle birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }