{ "title": "Kremalı Penne Makarna Tarifi", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kremali-penne-makarna-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 22:03:13", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Kremalı Penne Makarna Tarifi, penne makarna, makarna çeşitleri arasında en fazla tercih edilenidir. Makarna sade olarak da tüketilirken sosla harmanlandığında ayrı bir lezzete bürünür. Makarna yapımındaki bazı önemli püf noktaları vardır. Bunlardan bir tanesi sos kullanılarak yapılacak makarnanın süzüldükten sonra yıkanmamasıdır. Makarna haşlandıktan sonra soğuk su ile yıkandığında neredeyse tüm besin değerini kaybettiği için yıkanması genellikle tavsiye edilmez. Makarna özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilen bir yemektir. Kremalı penne makarnanın hem yapımı kolaydır hem de oldukça lezzetlidir. Tercihe göre penne makarna sosuna mantarda ilave edilebilir. Mantar ve krema ikilisi makarnaya çok yakışan malzemelerin başında gelir. Penne makarnanın haşlanırken sosunun da hemen hazırlanabilir olması sıklıkla tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesidir.

Kremalı Penne Makarna İçin Malzemeleri
İç Malzemeler için
Üzeri için
Kremalı Penne Makarna Nasıl Yapılır?

Kremalı penne makarna yapımına her zaman olduğu gibi makarnaların haşlanması ile başlanır. Bunun için derin bir tencereye yaklaşık 1 litre kadar su ilave edilerek su kaynatılır. Suyun kaynamasının ardından tencereye bir miktar tuz atılır. Makarnaların haşlanırken birbirine yapışmaması için tercihe göre haşlama suyuna bir yemek kaşığı kadar sıvı yağda eklenebilir. Ayrıca makarna haşlanırken haşlama suyuna birkaç yaprak fesleğen de ilave edilebilir. Fesleğen makarnaların daha güzel kokmasını, aromasının güzel olmasını sağlayacaktır. Makarnaların haşlanırken sadece sertliğini kaybedip diriliğini koruması yeterlidir. O nedenle penne makarnaların yaklaşık 8-9 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Makarnalar haşlanırken diğer bir taraftan krema hazırlığına başlamalısınız. Geniş bir sos tenceresine bir miktar zeytinyağı ilave edilir. Zeytinyağı eridikten sonra kremalar ilave edilir. Krema kaynamaya başlayıp kıvam bulunca içerisine bir miktar da rendelenmiş parmesan peyniri ilave edilir. Haşlanan makarnaların suyu süzülüp durulanmadan direkt olarak sos tenceresine ilave edilir. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar daha pişen penne makarna servis tabağına alınır. Üzerine birkaç fesleğen yaprağı ilave edilerek sıcak olarak sevdiklerinize sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }