{ "title": "Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kremali-mantarli-tavuklu-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 04:37:53", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna, makarna her ülkenin mutfağında var olan ulusal bir besindir. Ülkemizde de hemen her sofrada her mutfakta kolayca bulunabilir. Makarna özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Sadece karbonhidrat kaynağı olarak bilenen makarna, aksine içerisinde çeşitli yararlı besinleri barındırır. Yapımı oldukça kolaydır. Birkaç püf noktasına dikkat ettikten sonra çok lezzetli tatlar elde edilir. Bu püf noktalarının en önemlisi mantar seçimidir. Mantar seçerken mantarların sert ve hafif olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca mantarlar taze ve hoş kokmalıdır. Mantarların gövde kısımları kuru ve alt kısımları da zedelenmemiş olmalıdır.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna İçin Malzemeleri
İç Malzemeler için
Üzeri için
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Kremalı mantarlı tavuklu makarna için öncelikle olarak iç malzemelerin hazırlanması gerekir. Bunun için tavuk göğüsleri jülyen adı verilen uzun ince şeritler halinde doğranır. Genişçe bir tavaya bir miktar sıvı yağ eklenir. Yağ kızdıktan sonra üzerine tavuklar ilave edilir. Yüksek ateşte tavuklar sotelenmeye başlanır. Diğer bir yandan mantarlar temizlenir. Mantarlar eğer fazla kirli değilse suya değdirmeden temizlenmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Mantarlar temizlenirken önce sap kısmı çıkarılır. Sonra mantarın üst kısmında yer alan zar bir bıçak yardımı ile iyice soyulur. Üst tarafı soyulan mantarda beyaz bir kısım ortaya çıkar. Aynı şekilde sap kısımları da soyulur. Her tarafı soyulan mantarların içi ve dışı iyice temizlendikten sonra istenilen şekilde doğranır.

Bu tarifiçin mantarların ince dilimler halinde doğranması önerilir. Doğranan mantarlar da tavuklara ilave edilir. Mantarlar suyunu çektikten sonra bir miktar daha sıvı yağ ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Mantarlar ve tavuklar iyice sotelendikten sonra üzerine tüm baharatlar ilave edilir. Son olarak üzerine kremalar da eklenerek kısık ateşte sos kaynatılır. Bu esnada diğer bir taraftan makarna hazırlığı yapılır. Bunun için derin bir tencereye yaklaşık 1 litre kadar su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra içine bir miktar tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Tuz ve yağın kullanılması makarnaların haşlanırken birbirine yapışmaması için gereklidir. Makarnaların haşlanırken diriliğini kaybetmeyecek kadar pişmesi yeterlidir. Makarna çeşidi olarak penne makarna kullanılabilir. Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülür. Makarnalar durulanmadan sos tenceresine alınır. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar daha pişen kremalı mantarlı tavuklu makarna servis tabağına alınır. Üzerine birkaç tutam maydanoz ilave edilerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }