{ "title": "Kremalı Mantarlı Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kremali-mantarli-makarna.gif", "date": "21.01.2024 21:58:42", "author": "Sümret", "article": [ { "article": "
Kremalı mantarlı makarna, çok lezzetli makarna tariflerinden birisidir. Makarnamızın daha lezzetli olması için, pişirme tarifine tam olarak uymamız gerekir. Bunlar küçük püf noktaları olsa da lezzetin katkı yapıyor. Öncelikle makarnanın haşlanması sırasında her zaman olduğu gibi bol suda haşlamaya dikkat edelim. Makarnayı süzerken, soğu suya tutmayalım. Malum kremalı mantarlı makarna yapıyoruz. Makarnamızın güzel olması için, kullandığımız mantarın kestane ya da porçini mantarı olmasına dikkat edelim. Kültür mantarı lezzet olarak diğerlerinden daha zayıf kalabilir. Tercih size kalmış, hangisini bulabilirseniz kullanabilirsiniz. Makarnada kullandığımız parmesan peyniri de keskinliği ve lezzetiyle makarnamızın olmazsa olmazı. Bu lezzet kullanılan mantar ve kremanın tadını dengelemek için kullanılmalı. Makarnanın yumurtalı olması da lezzetine katkı yapacak diğer bir unsur. Malum makarnanın cenneti İtalya'dır. Bu ülkede makarna soslarında şarap kullanılmakta. Bizler genellikle bunu pek yapmıyoruz. Ancak az bir miktar şarap, makarna sosuna derinlik kazandırmakta. Bu nedenle kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde süt kremasını da makarnaya mutlaka eklemelisiniz. Bunun makarnanın kalorisini arttırdığını biliyoruz. Ancak kremalı mantarlı makarnayı yedikten sonra fikrinizi değiştireceksiniz. Umarız verdiğimiz küçük bilgilerle lezzetli bir makarna hazırlayabiliriz. Dilerseniz birlikte kremalı mantarlı makarnayı hazırlamaya başlayalım.

Kremalı mantarlı makarna için gerekli malzemeler
Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?

Makarnayı pişireceğiniz derin ve geniş bir tencerenin içinde bol miktarda suyu kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra tuzunu atarak, suyun içinde erimesini bekleyin. Su kaynadıktan sonra makarnaları içine atarak, al dente şeklinde haşlayın. Bu arada makarnanın sosunu hazırlamak için, mantarları yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Sadece mantarların gövdelerini ince dilimleyin. Uygun boyda bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçine ince kıyılmış sarımsağı koyarak, 1-2 dakika kavurun. İnce doğranmış taze soğanları ilave ederek, 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ilave ederek, ocağın ısısını biraz yükseltin. Bu şekilde 5 dakika kadar malzemeleri sotelemeye devam edin. İçine beyaz şarabı ilave ederek, şarabın üçte biri buharlaşana kadar yüksek ateşte pişirin. Ocağın altını kısarak, süt kremasını ilave edin. Malzemenin kaynamasına izin vermeden, karıştırıp ocaktan indirin. Sosun tuzunu ve karabiberini damak tadınıza uygun şekilde ayarlayın. Haşlanmış olan makarnanın suyundan 1 kepçe kadar bir kabın içine ayırın. Makarnayı süzerek, soğuk suya tutmadan bir tencerenin içine alın. Tencereye hazırladığınız sosu ve 1 kepçe haşlama suyunu koyarak, makarnayı iyice karıştırın. Kremalı mantarlı makarnayı servis tabaklarına alarak, üzerlerine rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin. Şimdi makarnanızı sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }