{ "title": "Kremalı Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kremali-makarna.gif", "date": "19.01.2024 18:27:33", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kremalı Makarna, hepimizin özellikle çocukların en sevdiği yemekler arasındadır. Bu büyük talebe ve sevgiye karşılık verebilmek için makarna üreticileri onlarca farklı çeşitte ve lezzette makarna üretmektedirler. Tıpkı makarna çeşitlerinde olduğu gibi, hazırlanma ve servis edilme bakımından da oldukça zengin bir yemek çeşididir. Nereden bakarsanız bakın, bir makarnayı bin çeşit farklı sos ve lezzet ile hazırlayabilirsiniz. Size vereceğimiz bu tarif belki yüzlerce makarna tarifinden sadece bir tanesi. Krema ve sarımsağın birleşmesi ile ortaya çıkan eşsiz aromaya ve lezzetine sizde bayılacaksınız. Ayrıca makarna kısa sürede ve doyurucu yemek yapmak isteyenlerin yaptığı bir yemektir. Siz bu kolaylığa bir de lezzet katmak isterseniz bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.

Kremalı Makarna Malzemeleri
Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir tencerenin içine 4 litre kadar su koyarak kaynatıyoruz. Üzerine bir kaşık tuz ve 4.5 damla sıvı yağ koyarak, makarnaları tencereye boşaltıyoruz. Yaklaşık olarak 8 dakika kadar kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip 2 dakika beklettikten sonra makarnanın suyunu süzüyoruz. Süzgeçte iken çeşmenin altına tutarak makarnaların iyice soğumasını sağlıyoruz. Soğutma işlemi, makarnaların birbirlerine yapışmasına engel olarak, daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Makarnayı pişirdiğimiz tencereyi tekrardan ocağın üzerine alarak, sıvı yağı tencerede bir miktar kızartıyoruz. Sarımsağı rendeleyerek yağın üzerine ilave ettikten sonra, kremayı üzerine boşaltıyoruz. Krema ile sarımsağı birkaç dakika karıştırarak pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız maydanozları ekledikten sonra yeteri kadar tuz ilave edip karıştırıp tencereyi ocaktan alarak, peyniri ilave ediyoruz. En son haşlanmış olan makarnayı ekleyerek, karıştırarak sosun makarnanın her tarafına temas etmesini sağlıyoruz. 5 dakika kendine geldikten sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }