{ "title": "Körili Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/korili-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 02:08:56", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Körili makarna, makarnaya yakışan en güzel lezzetler arasında yer alır köri baharatı. Körili makarna son dönemlerde makarna listelerinde yerini önlerde alan yeni lezzetlerdendir. Köri, Hindistan ve Güneydoğu Asya'da üretilen ve içerisinde birçok baharat karışımı olan bir baharat çeşididir. Köri içerisinde başta zerdeçal olmak üzere kimyon, zencefil, karanfil, kişniş, kakule, acı kırmızı biber gibi baharatlar bulunur. Körili makarna güçlü bir antioksidandır. Körili makarna lezzeti çocuklar tarafından oldukça beğenilen bir lezzettir. Körili makarnaya konulan kremada makarnayı lezzet olarak daha güçlü kılar. Yemeklerde ara sıcak olarak tercih edilebilir.

Körili makarna malzemeleri
Körili makarna nasıl yapılır?

Makarnaları yaklaşık 8-9 dakika haşlayıp süzün. Bu şekilde makarna daha diri olacaktır. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağı eritip, üzerine tavukları dizin ve pişirmeye bırakın. Ardından mantarları soteliyoruz. Mantarlar suyunu bırakınca üzerine köri ilave edin. Körü koyduktan hemen sonra kremayı ilave ediyoruz ve kremayı 2 dakika pişirin. Haşladığınız makarnayı bir tencereye koyun, üzerine mantar harcını ilave edin. Ocağın altını kısık ateşe getirin, harç ve makarna iyice karışana kadar 2 dakika pişirmeye devam edin. Ardından ocağın altını kapatın. Makarnayı büyük bir servis tabağına alın ve üzerine dilediğiniz kadar kaşar peynirini ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini makarna ile karıştırıp kaşar peynirin erimesini sağlayın. Tek bir püf noktası vardır körili makarnanın, köri çok keskin bir baharat olduğundan 1 tatlı kaşığı dışında kullanılmamalıdır. Çok kullanıldığında yoğun bir baharat tadı geldiğinden lezzet farkı olabilir.

Afiyet Olsun.

" } ] }