{ "title": "Kolay Makarna Sosları", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kolay-makarna-soslari.JPG", "date": "19.01.2024 20:38:07", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kolay Makarna Sosları, makarna her yaştan herkesin severek tükettiği besinlerden biridir. Makarna tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Özellikle öğrencilerin ve yalnız yaşayanlar vazgeçilmezidir. Makarnalar değişik soslarla birlikte servis edildiğinde tadına hiç doyum olmuyor. Sosların hem lezzetli olanları hem de zaman kaybettirmeyeni daha çok tercih edilir.

Kolay makarna sosları için tarifler

Tüm soslar için verilen malzemeler 1 paket makarna içindir. Makarna ölçüsüne göre sosun malzemelerinde değişiklik yapılabilir.

Kıymalı makarna sosu
Yapılışı: Kıymalı makarna sosu hazırlamak için genişçe bir tava yeterli olacaktır. Kuru soğanların kabukları soyularak ince ince doğranır. Biberlerin tohumları ayıklanarak ince ince kıyılır. Domatesin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyduktan sonra önce soğanlar kavrulur. Ardından kıyma eklenir kıyma kavrulur. Daha sonra biberler eklenir. Biberler de kavrulduktan sonra salça eklenir. Salçadan sonra domatesler ilave edilir. Domatesler yumuşadıktan sonra su ve tüm baharatlar da eklenerek sos kaynamaya bırakılır. Kıymalı sos piştikten sonra haşlanmış makarna ile hemen karıştırılarak servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Baharatlı makarna sosu
Yapılışı: Baharatlı makarna sosu hazırlamak için küçük bir sos tavası kullanılabilir. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Tavaya bir miktar zeytinyağı konur. Tavanın içine ince kıyılmış sarımsaklar eklenerek sotelenir. Ardından yağın içine pul biber ve kekik ilave edilir. Baharatlar çok az kavrulduktan sonra üzerine doğranmış domatesler ilave edilir. Son olarak tuz ilave edilerek sos kaynamaya bırakılır. Pişirilen makarnayla birlikte sos iyice karıştırılarak servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Ton balıklı makarna sosu
Yapılışı: Diğer soslara nazaran bu sosun hazırlanması daha kolaydır. Ton balığı süzgece alınarak fazla yağı süzülür. Daha sonra bir kâseye alınır. Konserve mısır da aynı şekilde süzüldükten sonra ton balığına ilave edilir. Kornişon turşular küp-küp doğranır. Son olarak malzeme ayarına göre mayonez kullanılır. Tüm malzemeler kabın içinde iyice karıştırılır. Pişirilmeye ihtiyaç duymadan haşlanmış makarna ile hemen karıştırılıp tüketilebilir.

Afiyet olsun.

Cevizli ve peynirli makarna sosu
Yapılışı: Genişçe bir sos tavasının içinde beyaz peynirler ezilerek zeytinyağı ile hafifçe çevrilir. Daha sonra içine ufalanmış cevizler ilave edilerek ocaktan alınır. Maydanozlar yıkanır ve sap kısımlarından ayıklanır. Kesme tahtasında çok ince kıyılarak tavaya ilave edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Kullanılan peynirin tuz oranına göre tekrar tuz ilave edilmesine gerek olmayabilir. O nedenle dikkatli olunmalıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }