{ "title": "Kıymalı Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kiymali-makarna.gif", "date": "19.01.2024 01:43:35", "author": "Ömüral", "article": [ { "article": "
Kıymalı makarna hem oldukça doyurucu hem de besleyici özelliği daha fazla olan bir makarna tarifidir. Üstelik zamanı kısıtlı olanlar için mükemmel bir yemektir. Bunu sadece 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine biraz sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz. Bu şekilde size mantı yiyormuş hissini verebilir. Makarnayı hazırladıktan sonra sıcak tüketmenizi öneririz. İster sadece akşam yemeği olarak tüketebilir, isterseniz konuklarınıza zengin bir yardımcı yemek olarak ikram edebilirsiniz. Makarnada kullandığınız salçayı ev yapımı olandan kullanırsanız daha lezzetli olacaktır. Biber salçasını hazır kullandığınızda, içine biraz paprika sos atabilirsiniz. Makarnanın sosunda kullandığınız kıymayı dana kuzu karışık kullanırsanız daha fazla lezzetli olacaktır. Makarnanın içine de yakışacaktır. Dilerseniz kıymalı makarnamızı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Kıymalı makarna için gerekli malzemeler
Kıymalı makarna nasıl yapılır?

Uygun boyda bir tencerenin içine bol miktarda su koyun. Bunu ateşin üzerine koyarak kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz atın. Tuzun erimesinden sonra içine makarnaları atabilirsiniz. Makarnaların yapışmaması için içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Makarna 10-12 dakika kadar haşlandıktan sonra, suyunu süzebilirsiniz. Suyundan 1 çay bardağı ayırın. Bir tavanın içinde sızma zeytinyağını ısıtın. İçine sarımsağın birisinin kabuğunu soymadan, sadece hafifçe çıtlatarak kızartmaya başlayın. Sarımsağın kabuğu turuncu bir renk alıncaya kadar kızartın. Daha sonra yağın içinden alın. Bu şekilde sarımsak aromasını yağa bırakıyor. Ardından yağın içinde çok ince doğranmış kuru soğan ve sivri biberi kavurmaya başlayın. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. İçine kıymayı ilave ederek, 4-5 dakika kadar kavurun. Daha sonra domates ve biber salçalarını içine koyarak, kavurmaya devam edin. Kalan sarımsağı ince kıyarak içine ilave edin. Malzemenin içine 1 çay bardağı makarna suyunu, tuzunu ve karabiberini ilave edin. Bunları 1 dakika kadar pişirerek, ocağın altını kapatın. İçine ince kıydığınız maydanozları ilave edin. Süzdüğünüz makarna ile hazırlamış olduğunuz kıymalı sosu bir güzel karıştırın. Makarnanın haşlanması ve kıymalı sosun hazırlanmasını aynı zamana denk getirirseniz iyi olur. Çünkü makarna sıcak olursa, kıymalı sosun lezzetini daha iyi çekecektir. Hepsini hazırladıktan sonra kıymalı makarnayı konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yanında yoğurt ya da ayranla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }