{ "title": "Kıyma Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kiyma-soslu-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 06:22:27", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kıyma Soslu Makarna, kıyma sosu makarnalarda en çok sevilen ve en sık tercih edilen soslardan bir tanesidir. Kıyma protein açısından oldukça zengindir. Makarna da aynız şekilde yüksek oranda nişasta içerir. Kıyma soslu makarna yüksek kaloriye sahip olduğu için belirli ölçülerde tüketilmesinde fayda vardır. Ayrıca çocuklar da makarnayı çok sever. Çocuklar için kıyma soslu makarna hazırlanarak günlük almaları gereken protein miktarı böylelikle sağlanmış olur. İster ana yemek yanında ister tek bir öğün olarak tercih edilebilir. Oldukça doyurucu ve besleyicidir. Aynı zamanda kıssa sürede hazırlanır. Çoğunlukla çalışan bayanlar için kurtarıcı yemeklerin başında gelir.

Kıymalı Soslu Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Sos için
Üzeri için
Kıymalı Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Kıymalı soslu makarna tarifi için öncelikli olarak kıymalı sos hazırlanır. Bunun için geniş bir tava tercih edilebilir. Kuru soğanların ve sarımsağın kabukları soyularak yemeklik şekilde doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Maydanozlar saplarından ayıklanarak iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Tavanın içerisine zeytinyağı dökülerek ocağa alınır. Önce sarımsak ve soğanlar konulur. Soğanlar pembeleşince üzerine kıyma ilave edilir. Kıyma renk değiştirene kadar 2-3 dakika kavrulur. Salça ilave edilir. Salçanın kokusu çıkana kadar kıyma soğanlarla birlikte iyice kavrulur. Son olarak üzerine domateslerle birlikte maydanozlar ilave edilir. Domates yumuşayınca baharat ve 1 su bardağı sıcak su konularak sos kısık ateşte 5-6 dakika kadar kaynatılır. Sos kaynarken makarnalar haşlanır. Geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 7-8 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Fakat kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasını sağlar. Makarna tenceresine zeytinyağı eklenir. Yağ kızdıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnalar yağı iyice çelene kadar kavrulur ve daha sonra ocağın altı kapatılır. Diğer bir yandan sarımsakların kabukları soyularak biraz tuzla birlikte havanda iyice ezilir. Daha sonra yoğurdun içine ilave edilerek iyice karıştırılır. Kıymalı soslu makarna servis için hazırdır. Servis tabağına önce makarna üzerine yoğurt sos ve en üste de kıymalı sostan dökülerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }