{ "title": "Kesme Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kesme-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 03:08:05", "author": "Oruç", "article": [ { "article": "
Kesme Makarna, elde hazırlanan mükemmel bir lezzet olan kesme makarna ile sofralarınızı enfes bir ziyafete çevirebilirsiniz. Birçok değişik türde hazırlanan kesme makarnanın her türü başlı başına şahane bir şölen tadında olmasının yanı sıra büyük küçük herkesin damak tadını uygun olarak zevke tüketilmesidir.

Kesme Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Kesme Makarna Nasıl Yapılır?

Kesme makarna hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 1 kg unumuzu eleyerek başlayalım. Elenmiş undan 1 su bardağı kadar hamuru açmak için ayırdıktan sonra kalan unun ortasını havuz şeklinde açıp unun ortasına 1 adet yumurta, yeteri kadar tuz ve azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz sert ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurduktan sonra üzerine nemli temiz bir bez örterek 8-10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

Bizde bu arada kesme makarnamızın sosunu hazırlayalım. Uygun bir tencereye öncelikle 250 gr kuşbaşı sotelik etlerimizi ilave ederek etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım. Ardından bıraktıkları suyu çeken etlerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ardından 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik şeklinde doğrayalım ve tencerede kaynayarak koyduğumuz suyu tamamen çekerek yumuşayan etlerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım.

Üzerine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları ilave ederek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ekledikten sonra karıştırarak 5-10 dakika kadar kısık ateşte tüm malzemeyi kavurarak ocaktan alarak beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamuru 3 veya 4 é bölerek bezeler hazırlayalım ve tezgâhımızın üzerine un serpiştirerek bezenin tekini oklava yardımıyla mantı hamuru kalınlığında açtıktan sonra hafifçe yapışmamaları için kurumalarını sağlayalım. Yapışmayacak şekilde kuruyan açılmış hamurun üzerine un serpiştirerek ikiye katlayalım. Katlanmış yufkanın üzerine tekrar un serpelim ve tekrar katlayarak bu işleme yufkamız katlanarak tıpkı bir pizza dilimi şeklini alıncaya kadar devam edelim. Pizza dilimi şeklini alan hamuru iki parmak eninde kestikten sonra şeritlerin katlarını açmadan önce sağından ardından solundan keserek hamurumuzu küçük üçgen şekiller haline getirelim. Kalan diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp kesilen hamurları temiz bir mutfak bezinin üzerine serelim.

Daha sonra uygun bir tencereye su ve tuz ilave ederek ocağa koyalım ve haşlama suyumuz kaynadıktan sonra üzerine serdiğimiz hamurların unlarını silkeleyerek ilave ederek makarnaları haşlamaya bırakalım. Makarnalar piştiğinde suyun üzerine çıkacaktır pişen makarnaların suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra servis yapacağımız geniş bir servis tabağına veya bir tepsiye yayarak yerleştireli. Ardından daha önce pişirerek hazırladığımız kuşbaşı etli sosumuzu kesme makarnaların üzerine dökerek karıştıralım ve kesme makarnamızı sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }