{ "title": "Kepekli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kepekli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 21:46:05", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kepekli makarna, diğer normal makarnalara göre oranla daha uzun süre yok tutucu bir özelliğe sahiptir. Bu yüzden kilo kontrolü sağlamak isteyen kişiler ve şeker hastaları bu makarnayı tercih edebilirler. Ancak kalitesinin düşük oluşuna güvenip çok sık ve fazla yenmemelidir. Kepekli makarnanın sebzeli versiyonu da vardır. Bu sebzeli kepekli makarna ama öğünlerde miktarına dikkat edilerek yenebilir. Kepekli olması kalorisinin daha az olduğu anlamına gelmez. Bu yüzden kepekli makarna ve sebzeli kepekli makarnayı yerken ekmekle tüketmemeye dikkat edin.

Kepekli makarna için gerekli malzemeler
Kepekli makarna nasıl yapılır?

Öncelikle kepekli makarnanızı pişirmek için orta boy bir tencere alın. Tencerenin içine yeteri kadar su koyun. Ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ve tuz katılmış olan suya makarnalarınızı koyun. Makarnaları damak zevkinize göre isterseniz çok pişmiş ya da isterseniz daha az pişmiş diri halde pişirin. Haşlanmaya bırakın. Daha sonra üzerine koyacağınız sos için domatesleri alıp güzel bir şekilde bol su ile yıkayın. Daha sonra küp-küp doğrayın. Sosu yapacağınız tabağı alın ve Ocağın üzerine koyun. Ocağın altını açıp biraz zeytinyağı koyun. Yağ kızdıktan sonra domatesleri koyup hafif bir şekilde kavurmaya bırakın. Bu sırada kırmızı biberlerinizi küçük küçük doğramaya başlayın. Dograma işlemini tamamladıktan sonra ocağın üzerindeki domatesleri üzerine ilave edin. Bir süre daha karıştırarak kavurun. Bunları yaptığınız anda haşlanan makarnalarızın altını kapatın ve suyunu süzün. Süzme işlemi bittikten sonra sosu makarnanın içine ilave edin. Kepekli makarnanız hazır. Eğer isterseniz üzerine light kaşar peyniri de koyarak servis edebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }