{ "title": "Kelebek Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kelebek-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 16:49:00", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kelebek makarna, tarifi benim en çok sevdiğim makarna tarifi çeşididir. Bu makarnayı her türlü pişirip yiyebilirsiniz. Hem sağlıklı hem besleyici hem de doyurucu bir besin kaynağıdır. Üstelik salatası, sarımsaklı yoğurtlu, salçalısı mantarlısı, yumurtalısı ve kıymalı ve daha birçok çeşidi vardır. Üstelik bütün bu lezzetler 5 dakikada hazırlanabilen pratik kolay ve zahmetsiz bir şekilde hazırlanan tariflerdir. Kelebek makarna özellikle bekarların, çalışanların ve öğrencilerin gözde tercihidir. Çocukların ve büyüklerin herkesin çok sevdiği ve tercih ettiği bir çeşittir. İsterseniz bu güzel kelebek makarna tarifinin yapılışını verelim. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Kelebek Makarnanın malzemeleri
Kelebek makarna tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alın. Ocağın Üzerine koyun ve altını açın. Isınmaya bırakın. Tencerenin ısınması işleminden sonra tereyağını eritin. Tereyağı köpük, köpük oluncaya kadar eritin Ama yapmamaya dikkat edin. Kelebek makarnanızı tencereye koyarak kısık ateşte kavurun. Bu işlem yaklaşık olarak 10 dakika sürer. Burada makarnaların renginin kahverengiye dönmesi gerekiyor. İsterseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı kadar tuzun yarısını koyabilirsiniz. Yüzü kademeli olacak şekilde koyarsanız daha lezzetli olacaktır. Makarnalar kavrulduktan sonra üzerine kekiği serpin ve beklemeden kaynamış olan 3 su bardağı kadar olan suyu boşaltın. Sonrasında kalan tuzu da koyun. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Makarnaların tamamen suyunun çekmesi ve pişmesi gerekiyor. Bu makarna bir nevi pilav yapmaya benzemektedir. Makarnanız piştikten sonra düşmeye gerek yoktur. Direkt yiyebilirsiniz. Üzerine parmesan peyniri varsa eğer tavsiye ederim çok yakışıyor. Eğer evinizde parmesan peyniriniz varsa kelebek makarna tarifiniz için eşsiz bir lezzet oluşturacaktır. Ama parmesan oldukça keskin bir tada sahip olduğundan yağ bir parçayı rendelerseniz çok daha güzel bir bir lezzet bütünlüğü sağlayacaktır. Kelebek makarnanız hazır. Hepinize afiyet olsun.
" } ] }