{ "title": "Kavurma Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/kavurma-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 17:04:33", "author": "MERVE EKMEN", "article": [ { "article": "Kavurma Makarna, makarna yumurtaya un veya buğdayı irmik haline getirerek su ile karıştırılarak hazırlanan çeşitli şekillerde biçimlendirilen kuru hamurdur. Bu kuru hamurdan elde edilen yemeğe makarna denir. İtalya'dan sonra dünyanın en çok makarna ihraç eden ülkesi Türkiye'dir. Makarna Türkiye'de ihracatı fazla olmasına rağmen tüketimi aslında düşüktür. Bu düşüklüğünde sebebi ise Makarna Sanayiciler Derneğinin araştırmalarına göre Türk kültüründe makarna ana yemek olarak tüketilmemesi, tamamlayıcı yemek olarak tüketilmesindedir. Makarna, karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabuk parçalanır ve hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarna protein ve B vitamini bakımından da zengin bir hamur çeşididir. Makarna her mutfak da kurtarıcı çabuk yemek olarak hazırlanmaktadır. Makarna pişirmesini bilmeyen kişi yoktur. Her bölgede ve her ülkede yapılır. Sofraların vazgeçilmezi olan makarnayı her yaştaki kişiler için çok severek yenilen bir yemektir.

Kavurma Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Kavurma Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnanın birbirine yapışmaması için geniş bir tencere alın, tencerenin içine bir miktar yağ koyun. Daha sonra tencereye makarnayı da ekleyin ve kavurun. Makarnalar kızarana kadar (Hafif kahverengimsi bir hal alacak yanmayacak şekilde) bu işlemi sürdürün. Daha sonra tencereye 1 litre sıcak su ve arzunuza göre tuz ekleyin (Arzu ederseniz suyu ekledikten sonra 2 tablet tavuk bulyon atabilirsiniz, daha lezzetli oluyor). Makarnayı fazla karıştırmayın ki, birbirine yapışıp hamurlaşmasın, makarnayı tencereye döktüğünüz anda bir iki kere karıştırmanız yeterli olacaktır. Makarnanın suyu tencerenin yarısına gelince veya makarnalar yumuşayınca, makarnayı uygun bir süzgece koyun ve suyunu süzün. Biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }