Kabaklı Makarna: Yaz mevsiminin en bol lif içeren sebzesi olan kabak ile çok çeşitli yemekler yapılabilir. Ben kabağı çok sevmiyor olsam da çok sevdiğim yemek olan makarnanın içinde olunca pek aramıyorum ve onu da iştahla yiyorum. İşte size kabak yemeyen çocuklarınız için kabaklı makarna tarifi;
Kabaklı Makarna Malzemeleri
1/2 paket makarna
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
2 çorba kaşığı çorba
Tuz
Kabak sos için
Tuz
2 orta boy kabak
1 havuç
3 orta boy domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Kabaklı Makarna Nasıl Yapılır?
Öncelikle makarnayı haşlanması için kaynamış olan su ile dolu tencereye koyuyoruz. Makarna pişerken biz de sosunu hazırlayalım kabak ve havucu rendeleyip sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıp 5 dk kadar kızartıyoruz. Kabaklar diriliğini kaybettikten sonra domatesi de rendeleyip tavaya ekliyoruz. Hemen ardından sarımsağı da ezip koyuyoruz. Domates suyunu çekince baharatları ve tuzu da koyup altını kapatıyoruz. Haşlanmış olan makarnayı süzüp üzerine soğuk su döküyoruz iyice süzüyoruz. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyup salçayı koyup karıştırarak 2-3 dk kavuruyoruz. Makarnayı koyup tuzunu atıp iyice karıştırıyoruz. İster sosunuzu makarna ile tencerede karıştırır ister tabağınızın üzerine dökelim.