{ "title": "İntegral Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/integral-makarna.jpg", "date": "23.01.2024 06:11:02", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "İntegral makarna, Tam buğday unundan yapılmış ve yararlı sağlık bileşenlerini içerisinde barındıran saflaştırılmış makarnaya integral makarna denir. Tam buğday unundan yapıldığı için normal beyaz makarnaya göre integral makarnanın rengi biraz daha koyudur. İntegral makarna kompkles karbonhidrat dediğimiz nişasta moleküleri içerir. Bu nişasta molekülleri Sindirim sisteminde uzun sürede parçalanır. Bu nedenle kanda insülin fazlalığı oluşturmaz. Hızlı kan şekeri düşmesi olmadığından kişi uzun süre açlık hissi duymaz. Sağlıklı bir yaşam için her gün sağlıklı karbonhidratı doğal yiyeceklerden almak gerekir. Günde bir kişinin küçük bir tabak integral makarna yemesinde sakınca yoktur. Eğer makarnayı fazla kaçırırsa tempolu bir yürüyüş ile bunu dengeleyebilir.

İntegral makarna yerken dikkat edilmesi gerekenler, İntegral makarna pişirirken tuz ilave etmemek gerekir. Suyuna az zeytinyağı ve az miktarda kısık ateşte pişirerek suda çektirme yöntemi ile pişirmeniz gerekir. Hafif diri bıraktığınız integral makarnayı, yağsız peynir, taze sebze, beyaz et ve zeytinyağı ile tüketilmesi gerekir. Suda çözülemeyen diyet lifi içeren tam buğdaydan yapılmış integral makarnalar tokluk sağlar. İntegral makarnanın kilo vermede sıkıntı yaratmaması için, krema, tereyağı, kızarmış sebze, yağlı kırmızı et ve yağlı soslarla tüketilmemesi gerekir. Sağlık için olabildiğince beyaz makarna yememeniz gerekir. İntegral makarna normal makarnaya göre biraz daha geç pişer ve fiyat olarak da biraz fazladır. Bu bilgiyi de sizlerle paylaştıktan sonra sizin için integral makarna tarifi paylaşalım.

İntegral makarna için gerekli malzemeler
İntegral makarna nasıl yapılır?

Ton balıklı integral makarnanın hazırlanışı için öncelikle tencerenin içerisine çok az sıvıyağ tuz ve su koyup ocağa alın. Kaynayan suyun içerisine integral makarnayı koyup altını kısın. İntegral makarna normal makarnaya göre biraz daha geç pişer. Suyunu çektirerek pişirin. Dişe gelir bir şekilde pişen makarnayı süzün ve soğuyana kadar bekletin. Bu esnada soğanları pilavlı doğrayın. Biberleri tohum kısımlarından ayırın ve ince ince doğrayın. Bir kâse içerisine zeytinyağı, hardal ve limon suyunu koyup sos hazırlayın. Geniş bir salata kasesine bütün malzemeyi koyun üzerine sosu ekleyip harmanlayın.

Afiyet olsun.
" } ] }