{ "title": "Hazır Makarna Nasıl Yapılır", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/hazir-makarna-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 02:05:28", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Hazır makarna nasıl yapılır, hazır makarna yapımı oldukça kolay olan yemek tariflerinden biridir. Hem kolay hem lezzetli hem de çok sevilen bir yemek tarifidir. Makarna özellikle çocukların vazgeçemediği lezzetlerden biridir. Hazır makarnalar kullanarak birçok farklı lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Hazır makarna haşlanarak farklı soslar yapılır ve her biri birbirinden lezzetli makarna yemekleri hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu, sebzeli, salçalı, domatesli ve peynirli gibi birçok makarna tarifini sade hazır makarnalar kullanarak yapabilir ve sevdikleriniz ile tüketebilirsiniz. Hemen herkesin yapabileceği herhangi bir beceri ve zahmet gerektirmeyen bir tariftir. Oldukça pratik olduğu için kısa sürede bir yemek yapmak isterseniz muhakkak makarna yapmalısınız. En fazla yirmi dakika gibi bir süre de hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Bu nedenle akşam isten geldiğinizde ya da çok acıkıp hemen bir şeyler yemek istediğinizde yapabileceğiniz bir tariftir. Şimdi bu lezzetli tariflerden birine bakalım.

Hazır makarna yapımı için gerekli malzemeler
Hazır makarna nasıl yapılır?

Hazır makarna yapımı için bir tencereye iki litre kadar su alınır ve ocağa konularak şu kaynatılır. Daha kısa süre de suyun kaynamasını isterseniz su ısıtıcılar kullanabilirsiniz. Su kaynayınca üzerine bir paket makarna eklenir ve orta ateş de pişirilir. Yaklaşık 10-12 dakikada makarna pişecektir. Makarna pişerken içerisine bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyin. Bu makarnanın yapışmasını engelleyecektir. Tuzunu da makarna kayarken ekleyin. Makarna pişerken ayrı bir tava da salça sos hazırlayabilirsiniz ya da yoğurtlu bir sos hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadına kalmış. Buz bu tarifte salçalı sos hazırlamanız için bir tarif vereceğiz. Salçalı sos için bir tavaya sıvıyağ alınır ve içerisine iki yemek kaşığı domates salçası eklenir. Kısık ateş de kavrulur. Bu sırada makarna pişince süzgeçten geçirilerek tekrar tencereye alınır. Üzerine salça sos eklenir ve kısık ateşte salça sos ile birkaç dakika kavrulur. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }