{ "title": "Garnitürlü Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/garniturlu-makarna.gif", "date": "21.01.2024 06:18:06", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Garnitürlü Makarna, aslında makarna pişirmek kesinlikle bir sanattır. Hemen hemen herkes makarna pişirmesini bilir ama makarnayı tam lezzetiyle pişirmek ve o mükemmel lezzeti yakalamak her zaman mümkün olmamaktadır. Makarnanın ana vatanı olarak bilinen İtalya'da başlı başına ana yemek olarak tüketilen makarnanın çeşitli soslarla lezzetlendirilerek hazırlanan yüzlerce şekli vardır. Ana maddesi un, yumurta ve irmikten çeşitli şekillerde hazırlanarak üretilen makarna besleyici ve doyurucu bir yemek olmasının yanı sıra mükemmel lezzeti ile de büyük küçük herkesin kendi damak tadına hitap edebilecek türleri ile günümüzde oldukça fazla tüketilmektedir. Makarna kıymalı, yoğurtlu peynirli, sebzeli gibi soslarla hazırlanabilir. Bu çeşitler arasında oldukça sevilerek tüketilen garnitürlü makarna tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu şahane tarifi çay saatlerinizde kek poğaça hamur işlerinin yanında salata olarak konuklarınıza ikram edeceğiniz gibi, öğle ve akşam yemeklerinizin yanında sofralarınızda yer verebilirsiniz.

Garnitürlü Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Garnitürlü Makarna Nasıl Yapılır?

Garnitürlü makarna yapımına ilk olarak boncuk makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye yeteri kadar su ve tuz ilave ederek, ocağa koyalım. Su iyice kaynadıktan sonra içine makarnayı ilave ederek haşlamaya bırakalım. Haşlanmakta olan makarnalar istenilen dirilikte yumuşadıktan sonra haşlama suyunu süzdürerek, soğuk sudan geçirerek kenarda beklemeye bırakalım Ardından garnitürü için birer adet patates ve havucun kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayarak uygun bir tencereye ilave ederek, üzerini 1 parmak aşacak şekilde su koyup patates ve havuç yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan sebzelerin haşlama suyunu süzdürelim. Daha sonra çukur geniş bir servis tabanına önceden haşladığımız boncuk makarnaları ilave edelim.

Makarnaların üzerine sırasıyla haşlayarak süzdürdüğümüz sebzeleri ekledikten sonra 4-5 adet kornişon turşuyu dörde bölerek küp doğrayıp diğer malzemelerin üzerine ilave edelim. Bir su bardağı konserve bezelye, yarım su bardağı haşlanmış mısır da ilave ettikten sonra uygun bir kabın içine 2 su bardağı yoğurt ve mayonezi ilave ederek karışımı iyice kıvam alana kadar çırpalım. Mayonezli karışımın içine 1-2 diş sarımsağı ezerek ilave ettikten sonra karışımı diğer malzemelerle karıştıralım. Ardından yarım demet dereotu ve maydanozun saplarını ayıplayıp bol suda yıkadıktan sonra ince ince kıyarak makarnaların üzerine dökelim. Garnitürlü makarnayı tüm malzemelerle buluşturduktan sonra makarnaları ve diğer malzemeyi zedelemeden yavaşça karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen garnitürlü makarnayı küçük servis tabaklarına alarak üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }