{ "title": "Fırında Peynirli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/firinda-peynirli-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 02:40:17", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Fırında Peynirli Makarna, diğer makarna çeşitlerine göre aralarında en zahmetsiz makarna yemeklerinden bir tanesidir. Yapımı çok basittir. Makarnanın haşlanma süresi dahil neredeyse yarım saatlik zaman dilimi içinde sofrada sunuma hazırdır. İçerisine istenilen her türlü peynir ilave edilebilir. Makarna her peynir ile ayrı bir lezzete sahip olabilecek bir besindir. Peynir yemeyen çocuklar bile makarnanın içindeki peyniri tüketecektir. Oldukça lezzetlidir. Her öğünde tüketilebilir.

Fırında Peynirli Makarna İçin Malzemeleri
İç Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

Fırında peynirli makarna yapımına öncelikli olarak makarnaların hazırlanması ile başlanır. Bunun için derin bir tencereye yaklaşık 1 litre kadar su ilave edilerek su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra tencereye bir miktar tuz atılır. Makarnaların haşlanırken birbirine yapışmaması için tercihe göre haşlama suyuna bir miktar sıvı yağ da eklenebilir. Makarnaların haşlanırken sadece diriliğini kaybetmesi yeterlidir. Fırında da pişeceği için makarnaların çok fazla kaynatılması makarnaların yumuşamasına neden olur. Fırında makarna için genellikle spagetti tarzı fırın makarnalar kullanılsa da tercihe göre farklı çeşitlerde makarnalar da kullanılabilir. Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülerek süzgeçte bekletilir. Diğer bir yandan iç malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için genişçe bir karıştırma kabı kullanılabilir. Maydanozlar yıkanır ve sap kısımlarından ayıklanır. Kesme tahtasında çok ince kıyılarak karıştırma kabına ilave edilir. Malzemelerin herhangi bir önem sırası bulunmadığı için geri kalan tüm malzemeler de karıştırma kabına alınır. Tüm malzemeler iyice çırpılır. Karıştırma kabına makarnalar da ilave edilerek tüm malzemelerin birbiriyle özleşmesi sağlanır. Fırında peynirli makarna için kullanılacak fırın kabının tabanı iyice yağlanır. Makarnalar fırın kabına boca edilir. Hazırlanan makarna önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirilir. Makarna fırından çıkarılarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirilir ve tekrar fırına verilir. Kaşar peyniri eriyip renk değiştirinceye kadar bir süre daha pişirilir. Fırından çıkarılan makarna içini çekmesi ve rahat servis yapılabilmesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilir. Daha sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan dilimlenmiş fırında peynirli makarna sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }