{ "title": "Fırında Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/firinda-makarna(1).jpg", "date": "21.01.2024 01:27:56", "author": "Işın", "article": [ { "article": "
Fırında makarna bu yemeği sevenler için, oldukça doyurucu ve lezzetli oluyor. Makarnayı farklı soslarla birleştirerek hazırladığınız pek çok çeşidi vardır. Bu tarifimizi hem makarna hem de börek gibi severek tüketebilirsiniz. Tarifin içerisine kaşar peyniri, kıyma, ıspanak ve daha farklı lezzetleri ilave ederek, yemeğinizi daha zenginleştirebilirsiniz. Doyurucu olduğu kadar lezzeti de mükemmel bir tarif. Şimdi birlikte tarifimizin yapımına geçelim.

Fırında makarna için gerekli olan malzemeler
Fırında makarna nasıl yapılır?

Tencereye bol miktarda su koyarak, ocağın üzerinde kaynatınız. Suyunuz kaynadıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı tuz atınız. Fırın makarnaları kaynayan suyun içerisine atarak 8-10 dakika kadar haşlayınız. Daha sonra makarnaları süzerek, üzerine soğuk su gezdiriniz. Suyunun iyice süzülmesi için süzgeçte bırakınız. Hazırlayacağınız beşamel sos için unu ve tereyağını ateşin üzerine alarak, birlikte kavurmaya başlayınız. Ateşinizin yüksek olmamasına dikkat ediniz. Sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Sosunuz koyulaşınca ocağın üzerinden alınız. Fırın tepsisinin içerisinde haşlanmış fırın makarnalarını ve 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini karıştırınız. İçerisine az miktarda tuz ve karabiber ilave etmeyi unutmayınız. Ardından hazırlamış olduğunuz beşamel sosu malzemelerle karıştırınız. Fırın tepsisini düzeltip, daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırının içerisine koyunuz. Bir süre piştikten sonra, tepsinizi dışarıya alarak kalan 1 bardak kaşar peyniri rendesini tepsinin üzerine serpiniz. Tepsiyi tekrar fırına koyarak, üzerinin nar gibi kızarmasını sağlayınız. Fırında makarna tarifimiz artık servis edilmeye hazırdır. Servis tabağına alarak masanızın en güzel yerine yerleştirebilirsiniz. Börek keser gibi parçalara ayırarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }