{ "title": "Fırında Kremalı Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/firinda-kremali-makarna.JPG", "date": "19.01.2024 01:45:41", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Fırında Kremalı Makarna, ister sadece krema ve peynirle ister başka yiyeceklerle zenginleştirilerek tüketilebilir. Peynirli olarak tercih edildiğinde tercihe göre içerisine maydanoz ya da dereotu da ilave edilebilir. Malzemeleri kolay temin edilebilir ve tadı oldukça lezzetlidir.

Fırında Kremalı Makarna İçin Malzemeleri
İç Malzemeleri
Fırında Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

Fırında kremalı makarna için öncelikli olarak gereken tüm malzemeler temin edilmesi gerekir. Malzemeler temin edildikten sonra fırında kremalı makarna yapımına geçilebilir. Öncelikli olarak makarnaların haşlanması gerekir. Bunun için derin bir tencereye yaklaşık 1 litre kadar su ilave edilir. Su kaynadıktan sonra içine bir miktar tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Tuz ve yağın kullanılması makarnaların haşlanırken birbirine yapışmaması için gereklidir. Makarnaların haşlanırken diriliğini kaybetmeyecek kadar pişmesi yeterlidir. Makarnalar ayrıca fırında da pişeceği için çok fazla kaynatılması pek tavsiye edilmez.

Fırında makarna için eğer fırın makarna çeşidi temin edilemiyorsa tercihe göre farklı çeşitlerde makarnalar da kullanılabilir. Örneğin spagetti cinsi makarna kullanılabilir. Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer bir yandan iç malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için genişçe bir tencere kullanılabilir. Tencereye bir miktar sıvı yağ eklenerek sıvı yağın iyice kızması beklenir. Yağ kızdıktan sonra üzerine un ilave edilerek unun kokusu çıkıncaya kadar un kavrulur. Un kavrulduktan sonra tencereye süt ve su ilave edilir. Bu esnada unun topaklanmaması için tel çırpıcı ile sürekli karıştırılmalıdır. Yoğun bir kıvam elde edinceye kadar karıştırma işlemine devam edilir. Hazırlanan sosun biraz soğuması için oda sıcaklığında bekletilir. Sos sıcaklığını kaybettikten sonra içerisine 1 adet yumurta kırılır ve yumurta pişmeden tel çırpıcı ile iyice çırpılır. Daha sonra krema, beyaz peynir, kaşar peyniri ve tuz ilave edilir. Tencerenin içerisine haşlanmış makarnalar da ilave edilerek birbirleriyle özleşene kadar iyice karıştırılır.

Fırında kremalı makarna için kullanılacak fırın kabının tabanı iyice yağlanır. Makarnalar fırın kabına boca edilir. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan makarna biraz ılınması için beklenir. Daha sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan dilimlenmiş fırında makarna sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }