{ "title": "Fesleğen Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/feslegen-soslu-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 16:13:02", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "
Fesleğen Soslu Makarna, Fesleğen bitkisinin taze çiçek dallarının ve tohumlarının yemeklerde kullanılması mümkündür. Fesleğen bitkisi Anadolu'nun yerli bir bitkisi değildir yani genellikle Anadolu'da yetişmez. Iran sınırları içerisinde yer almaktadır. Çoğunlukla o bölgelerde daha yoğun yetişim gösterir. Fesleğen bitkisi yemeklere oldukça nefis bir tat katar. Genellikle hamur işleri ile ilgili olan yemeklerde çok kullanım gösterir. Genellikle çok sık olarak Akdeniz yemeklerinin vazgeçilmez bir aroması olan fesleğen bitkisi açık hava yemeklerinde de masa süsü olarak kullanım gösterebilir. Biz şimdi fesleğen soslu makarna yemeğimizin malzemelerini saymakla başlayabilir.

Fesleğen soslu makarna için malzemeler
Fesleğen Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir tencere alıp ocağa koyuyoruz ve tencerenin yarısına kadar su ile dolduruyoruz. 1 paket fiyonk makarnamızı içine boşaltıyoruz. Makarnamız pişerken bizde fesleğenlerimizi ince ince doğrayıp bir kenara bırakalım. Daha sonra 250 gr kaşar peynirin yarısını rendeleyip onu da bir kenara koyalım. Daha sonra 3 orta boy diş sarımsağımız güzelce soyalım. 1 çay kaşığı kırmızı toz biberimizi, rendelemiş olduğumuz kaşar peynirimizi, doğramış olduğumuz fesleğenin yarısını, Ayçiçek yağımızı, balımızı robotun içine atalım ve limonumuzu güzelce üstüne sıkıp robotumuzu çalıştıralım. Püre haline gelinceye kadar robot çalışı halde olmalıdır. Daha sonra bir tencereye yapmış oluğumuz püre halindeki karışımı dökelim daha sonra onun üzerine süt, sıvı krema ve sebze suyunu dökelim. 15 dakika kadar onu kaynatmaya bırakalım. 15 dakika sonunda karabiber ve tuzu üzerine ilave edelim. Sosun altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Bu sırada haşlanmış olan makarnayı ocaktan alıp bir süzgeç yardımı ile suyunu süzelim. Makarna iyice süzülene kadar tencereyi tekrardan ocağa koyalım ve margarini eritmek üzere tencerenin içine atalım kısık ateşte eriyen margarinin üzerine süzülmesi için bırakmış olduğumuz makarnayı dökelim ve güzelce karıştırdıktan sonra altını kapatalım. Makarnamız artık hazır servis etmek için makarnamızı servis tabağına güzelce koyalım ve üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökelim. Daha sonra yarım kalan kaşarımızı makarnamızın üzerine rendeleyelim ve doğramış olduğumuz fesleğenden kalanları da onun üzerine koyduk mu artık yemeğimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }