{ "title": "Ev Makarnası", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/ev-makarnasi.gif", "date": "19.01.2024 13:29:51", "author": "Yaman", "article": [ { "article": "
Ev makarnası, makarna en kolay ve çok çeşitli hazırlanan yemeklerden bir tanesidir. Hazırlanışı oldukça pratik ve kolay olduğu için çoğu zaman kurtarıcı yemek olarak hazırlanabilir. Öğrencilerin, çalışan bayanların ya da ne pişireceğine karar veremeyenlerin ilk aklına gelen yemeklerden bir tanesidir. Ev makarnasının hazırlanışı biraz zahmetli olsa da hazır makarnalardan daha lezzetli oluğu aşikardır. Ev makarnası yazın kışa hazırlık olarak yapılabileceği gibi anlık olarak da kolaylıkla hazırlanabilir.

Ev Makarnası İçin Gerekli Malzemeleri

Ev Makarnası Hamuru için
Ev Makarnasının Sosu için
Ev Makarnası Nasıl Yapılır?

Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. Ortada kalan boşluğa tuz, su ve süt eklenerek özlü bir hamur yoğurulur. Ev makarnası hamuru ne kadar fazla yoğurulursa o kadar özlü olur. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra elde edilen hamur dört ya da beş parçaya bölünerek beze yapılır. Bezeler tekrar nemli bir bez ile kapatılır. Bezenin biri un serpilmiş tezgâha alınarak mümkün olduğunca ince açılır. Açılan hamur temiz bir bezin üzerine serilir. Diğer hamurlar da aynı şekilde açılarak temiz örtüye serilip kurumaları beklenir.

Hamurlar kuruduktan sonra ilk açılan hamur alınarak hafif unlanır ve ortadan ikiye katlanır. Kısa tarafından başlanarak kalınlığı tercihe bağlı şeritler kesilir. Ardından her bir şerit keskin bir bıçaklar ince ince kesilerek, yapışmaması için el ile karıştırılır. Hafif unlandıktan sonra yine temiz bir bez üzerine yayılır. Tüm yufkalar tamamlanıncaya kadar aynı işlem yapılır. Bir süre bekletildikten sonra ev makarnası pişirmek için hazır hale gelir.

Tencereye 1-1,5 litre kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya tuz ve 1 yemek kaşığından daha az sıvı yağ eklenir. Ardından makarna yeteri kadar ilave edilerek haşlamaya bırakılır. Makarnalar taze olduğu için çok kısa sürede haşlanacaktır.

Haşlama sırasında makarnanın sosu için, uygun bir tavanın içine kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Suyunu çektikten sonra sıvıyağ eklenerek kavurmaya devam edilir. Yeşilbiber ufak ufak doğrandıktan sonra kavrulan kıymanın üzerine eklenip karıştırılır. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranıp kıymalı harca ilave edilir. Son olarak salça, tuz ve kırmızı pul biber eklenerek domates bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir. Haşlanan makarnalar süzgeçten geçirilir ve servis tabaklarına bölünür. Üzerine hazırlanan kıymalı harçtan dökülerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }