{ "title": "Etli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/etli-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 05:19:35", "author": "yusuf ünal çağlar", "article": [ { "article": "Etli Makarna; Herkesin çok sevdiği ve sıklıkla tükettiği makarnanın çeşitli yapılış şekilleri var. Bugün size, yapması kolay, pratik ve aynı zamanda lezzetli bir yemek olan, Etli makarna tarifi vereceğiz. Eğer daha önce hiç denemediyseniz çok şek kaçırmışsınız demektir.

Bir de böyle deneyin bakalım.

Etli makarna malzemeleri
Sos için
Et için
Etli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Isıtıcıda suyu kaynatın ve tuzunu atın. Daha sonra kaynar suyun içine makarnaları atıp, on dakika kadar haşlayın. Süzgece koyduktan sonra, soğuk sudan biraz geçirin. Bunları yapmadan önce de soğanları soyup, rendeleyin. İki diş sarımsağı da ince ince kıyın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, soğan ve sarımsağı bu yağda kavurun. Domatesin kabuklarını soyarsanız daha güzel olur. Kabuklarını soyduğunuz ve küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ilave edin. Salçayı da et suyunda eritin. Soğana, kabukları soyulmuş domatesi ve domates salçasını ekleyip, biber ve tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte domateslerin suyunu iyice çekene kadar pişirin. Sıcak olarak saklayın. Başka tarafta etleri yıkadıktan sonra suyunu süzün ve margarini bir tavada iyice kızdırın. Etleri bu yağda her yeri kızarıncaya kadar kavurun. Tuzu, biberi ekleyin ve biraz su ilave ettikten sonra, tencerenin kapağını kapatın ve etlerin iyice pişmesini bekleyin. Makarnayı sıcak olarak servis tabağına koyun. Üzerine etleri ilave edin. Etin üzerine de hazırlamış olduğunuz domates sosunu döküp, hemen servise başlayabilirsiniz. Etli makarnanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }