{ "title": "Erişte Makarna Tarifi", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/eriste-makarna-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 00:16:40", "author": "Nebâhat", "article": [ { "article": "Erişte makarna tarifi; hazırlanması son derece kolay ve tatması son derece keyifli bir tariftir. Aslında eriştenin klasik makarna tarifi gibi pişirilmesinden başka bir şey olmasa da birkaç püf noktası vardır. Bu yazıda erişte makarna tarifi için gerekli malzemelerden ve hazırlanmasından kısaca bahsedeceğiz. Bu erişte makarna tarifini geliştirecek seviyede olan profesyonel aşçılar tabi ki kendi isteklerine göre eklemeler yapabilirler.

Erişte makarna tarifi için gerekli malzemeler
Erişte makarna tarifinin uygulanması

Yukarıdaki malzemeler hazırlandıktan sonra erişte makaranın pişirmesi son derece basittir. İlk olarak hazırlanmış olan erişteler klasik makarna tarifinde olduğu gibi uygun miktardaki tuzlu suda iyice yumuşayana kadar haşlanır, daha sonra suyu gidene kadar süzülür. Erişteler için bu işlem yapıldıktan sonra başka bir kapta tereyağı kızartılır. Tereyağı iyice kızdıktan sonra haşlanmış olan erişteler bu tereyağının içine atılır ve karıştırılarak pişmesi sağlanır. Tereyeağı-erişte karışımı da piştikten sonra tulum peyniri ve ceviz de erişte makarnanın içine katılarak pişirmeye devam edilir. Uygun sürede pişirildikten ve az miktarda soğuduktan sonra erişte makarna tarifi bitmiştir ve servise hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Önemli not: Erişte makarna için yukarıda verilen malzeme miktarları dört kişilik bir tarif içindir. Servis yapılacak kişi sayısı farklı ise miktar ona göre orantılı olarak ayarlanmalıdır.
" } ] }