{ "title": "Domates Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/domates-soslu-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 18:48:03", "author": "Kapsam", "article": [ { "article": "Domates Soslu Makarna, özellikle çocukların çok sevdikleri bir yemektir. Bu lezzetli tarifi fırında da yapmak mümkündür. Çalışan veya acele bir yemek yapması gerekenler için kolay ve çabuk bir tariftir. Öğrenci menülerinin de baş tacı olan makarna, soslu yapıldığında daha da lezzetli oluyor. Bu tarifin yanına bir de çorba ve salata yapılırsa tam bir akçam yemeği olabilir. İçerisinde kullanılan baharat ve sebzeler sayesinde vitamin değerleri de arttırılmış olan bu harika tarifin malzeme listesi de oldukça ekonomik ve de her evde bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Domates Soslu Makarnanın arması halinde sonradan tüketilmek üzere buzdolabında saklanması gerekmektedir. Buzdolabında maksimum saklama süresi bir gün olmalıdır.

Domates Soslu Makarna için gerekli malzemeleri
Domates Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Tarifin hazırlık aşamasına ilk olarak tencereye makarnanın pişirileceği suyu koymakla başlayalım. Tencerede kaynamakta olan suyun içerisine bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, makarnaları ekleyelim. Makarnalar pişerken sosun hazırlığı için domatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım. Bir kesme tahtası yardımı ile domatesleri iri küpler halinde doğrayalım. Bu işlemin ardından sarımsakları da aynı zemin üzerinde ince bir şekilde doğrayalım.

Pişme işlemi tamamlanmış olan makarnaları bir süzgece boşaltıp fazla suyunu süzelim. Bu aşamada genellikle yapılan bir yanlışa da açıklık getirelim. Makarnayı süzme esnasında soğuk su kullanılmakta ve bu işlem makarnada bulunan bazı vitaminlerinde kaybolmalarına neden olmaktadır. Bu yüzden makarnalar kesinlikle soğuk su altına tutulmamalıdır. Süzme işlemi tamamlanmış olan makarnaları soğuması için servis kabının içerisine alalım.

Sosun pişirileceği tencereyi orta harlı ateşin üzerine koyup, tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağını koyalım. Tencerenin içerisine ilk olarak inçe kıyılmış olan sarımsakları koyup bir süre kavuralım. Sarımsaklardan hoş bir koku çıktığında kavurma işlemi de gerçekleşmiş olacaktır. Bu işlemden sonra tencerenin içerisine doğranmış olan domatesleri ekleyip 7 dakika kadar pişirelim. Verilen süre dolduğunda tencerenin içerisine domates salçasını da ekleyip 10 dakika daha pişirme işlemini sürdürelim. Sosun içerisine son malzemeleri sırası ile ekleyelim. Tencereye ilk olarak tuz sonrasında karabiber, kırmızı toz biber, kimyon ve kekiği de ekleyip tencerenin altını kapatalım. Sosun üzerinde tüten ilk buhar çıktığında makarna ile buluşma zamanı gelmiş demektir. Önceden soğuması için servis kabının içerisine alınmış olan makarnaların üzerlerine sosu iyice yayalım. Makarnaların sos ile iyice buluşmalarını sağlamak amacı ile, iki yemek kaşığı yardımı ile nazik hareketler ile makarnayı karıştırıp, son işlemi de gerçekleştirelim. Yapılışı hızlı ve kolay olan lezzetli Domates Soslu Makarna servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }