{ "title": "Dereotlu Makarna Salatası", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/dereotlu-makarna-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:29:33", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Dereotlu Makarna Salatası, salatanın ana malzemesi olan makarna karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir besindir. Bu nedenle tüketildiğinde kişide uzun süre tokluk hissi yaratır. Makarna haricinde salatanın içerisinde kullanılan diğer malzemeler de oldukça sağlıklı ve besin değerleri yüksektir. Diyet yapanların kepekli makarna kullanarak kolaylıkla tercih edebileceği bir salatadır. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için yapımında kesinlikle zorlanılmaz. Dereotlu makarna salatası toplamda 20-25 dakika içerisinde hazırlanmış olur. İster öğleden sonra çayın yanında ister akşam yemeğinde garnitür olarak servis edilebilir. Sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilir.

Dereotlu Makarna Salatası Malzemeleri
Dereotlu Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Dereotlu makarna salatası yapımı için öncelikli olarak tüm malzemelerin temin edilmesi gereklidir. Malzemeler temin edildikten sonra birkaç küçük hazırlık ile dereotlu makarna salatası yapımına geçilebilir. Bunun için öncelikli olarak makarnaların haşlanması gerekir. Derin bir tencerede yaklaşık 1 litre kadar su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra tencereye bir miktar tuz atılır ve ardından makarnalar ilave edilir. Makarna çeşidi olarak istenilen çeşitte makarna kullanılabilir. Fakat küçük kesim makarnaların tercih edilmesi tavsiye edilir. Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülerek bir kenarda soğuması için bekletilir. Makarnalar soğurken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için derince bir karıştırma kabının tercih edilmesi gerekir. Kırmızı biberler ve sivri biberler bıçak yardımıyla birkaç yerlerine çizik atılarak ocağın üzerinde közlenir. Her tarafının eşit şekilde közlenebilmesi için biberler ara ara çevrilmelidir. Közlenen kırmızı ve sivri biberlerin kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanır. Küçük küçük doğranarak karıştırma kabına alınır. Maydanoz, dereotu, nane ve yeşil soğanlar iyice temizlenerek kesme tahtasında ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Konserve mısır ve konserve yeşil zeytinler süzgeçte süzülür. Yeşil zeytinler ince ince dilimlenerek mısırlarla birlikte karıştırma kabına eklenir. Son olarak haşlanmış makarnalar da karıştırma kabına eklenerek üzerine tuz serpilir. Tüm malzemeler iyice harmanlanır. Tercihe göre biraz mayonez de ilave edilebilir. Hazırlanan dereotlu makarna salatası soğuması için buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Servis tabağına alınan dereotlu makarna salatası üzerine biraz zeytinyağı damlatılarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }