{ "title": "Çubuk Makarna Sosları", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/cubuk-makarna-soslari.jpg", "date": "19.01.2024 08:51:25", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Çubuk Makarna Sosları, çubuk makarnalar en sık tercih edilen makarna türlerinden bir tanesidir. Halk arasında çubuk makarna olarak bilinen makarna türü restoranlarda spagetti olarak geçer. Sosa en çok yakışan çubuk makarna birbirinden farklı tariflerle hazırlanabilir. Makarna her çeşit sosla uyum sağlar. Kıymalı, yoğurtlu, domatesli, salçalı ya da sebzeli olarak tercih edilebilir. Soslara istenilen baharatlar katılarak çeşitlendirilebilir. Acı sevenler sosun içine chili biberi de kullanabilir. İster ana yemek olarak ister ana yemek yanında veya öncesinde ara sıcak olarak servis yapılabilir. Oldukça doyurucudur. Tarifini verdiğimiz sosların hazırlığı çok fazla el oyalamaz. Makarna haşlanırken soslarda kısa sürede hazırlanır. Fakat birkaç püf noktasına dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan bir tanesi makarnanın ve sosun aynı anda sıcak olmasıdır. Ya makarna ılındıktan sonra sıcak sos ile ya da sıcak makarnanın ılık sos ile karıştırılmalıdır. Aksi takdirde makarna hamurlaşarak tadı bozulur.

Bolonez Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı: Soğanların ve sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır. Sivri biberlerin tohumları ayıklanır ve halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Sos tavasına zeyinyağı konur ve yağ iyice kızdırılır. Önce soğanlar ve sarımsaklar sotelenir. Ardından kıyma eklenir. Kıymanın rengi değişince üzerine sivri biberler eklenir. Biberlerde yumuşatınca önce salça eklenir. Biraz kavrulduktan sonra domatesler eklenir. Üzerine baharatlar ve su ilave edilerek sos 5-6 dakika kadar kaynatılır. Çubuk makarna için hazırladığımız bolonez sosumuz hazırdır.

Afiyet olsun.

Kremalı Mantar Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı: Mantarların üzerindeki zar kısmı soyulur ve iyice yıkanır. Daha sonra ister küp şeklinde ister ince ince dilimlenir. Jambonlar jülyen şeklinde ince şeritler halinde doğranır. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır. Sos tavasına tereyağı konularak tava ocağa alınır. Üzerine mantarlar ve sarımsaklar eklenir. Mantar suyunu salıp tekrar çekince içine tavuk jambonlar eklenir. Biraz sotelelendikten sonra tavaya krema ile süt ilave edilir. Son olarak baharatlarla birlikte mısır da tavaya konularak sos kaynamaya bırakılır. Sos yaklaşık olarak 4-5 dakika kaynadıktan sonra haşlanmış çubuk makarna ile karıştırılır. Üzerine permesan peyniri serpilerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Arrabbiata Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
Hazırlanışı: Soğanların ve sarımsakların kabukları soyularak rende ile rendelenir. Chili biberleri sap kısımlarından ayıklanarak tohumları ile ince ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Sos tavasına zeytinyağı konur. Soğanların fazla suyu avuç içinde sıkılarak tavaya eklenir. Soğanlar kavrulduktan sonra tavaya chili biberler eklenir. Chili biberlerin ardından domatesler eklenir. Son olarak sos tavasına baharatlar, defne yaprağı ve su eklenir. Domatesler yumuşayana kadar sos yaklaşık olarak 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır ve ocaktan alınır. Sos sıcak olarak çubuk makarna ile karıştırılarak servis yapılır.
" } ] }