{ "title": "Bülbül Yuvası", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/bulbul-yuvasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 13:50:30", "author": "Halil ibrahim", "article": [ { "article": "Bülbül Yuvası tatlısı doyumsuz lezzeti ve gözleri okşayan görselliği ile davet sofralarınızı şenlendirerek arkadaşlarınız ve dostlarınız arasında sizi gururlandıracak özelikte olan şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır.

Bülbül Yuvasının Malzemeleri
Bülbül Yuvası tatlısının Üzeri için
Bülbül Yuvası Tatlısının Şerbeti için
Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

Bülbül Yuvası yapılışına hamurunu hazırlayarak başlayın. Bunun için yoğurma kabınıza 1 paket oda ısısında yumuşatılmış margarini alıp elinizle mıncıklayarak iyice yumuşatın. Ardından üzerine 1 adet yumurtanın tamamını 2. Yumurtanın ise sarısını ayırarak beyazını ekleyin. Yumurta ve margarini iyice karıştırıp harmanladıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Ardından unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurarak özlü bir hamur elde edin.

Daha sonra yoğrulan hamuru beze şeklinde toplayarak un serpilmiş tezgâh üzerinde merdane yardımı ile 1,15 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Açılan hamurun tamamını önce bir su bardağı yardımıyla ile yuvarlak şekiller kesin. Ardından kesilen yuvarlakların yarısını örneğin 30 adet kesilen yuvarlak hamurun yarısını yani 15 tanesini tekrar çay bardağıyla keserek halkalar haline getirin.

Ardından kesilen büyük yuvarlakların üzerine 3-4 tane fındık yerleştirerek çay bardağıyla kesilmiş halkaları büyük yuvarlakların üzerine fındıklar gözükecek şekilde hafifçe bastırarak yerleştirin. Aynı işleme kesilen hamurlar bitene kadar devam ederek hazırladığınız bülbül yuvalarını yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek kızarıncaya kadar pişirin.

Bülbül yuvasının şerbetini hazırlamak için bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ilave ederek kaynatın ve şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar daha kaynatarak limon suyunu ekleyin ve birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Daha sora fırından alınan bülbül yuvaları hafif ılıdıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün, üzerine bir tepsi kapatarak tatlıların şerbeti çekmesi için 3-4 saat kadar bekletin ve servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }