{ "title": "Boncuk Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/boncuk-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 10:47:58", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Boncuk makarna, bizim uğruna kavgalar ettiğimiz makarna çeşitlerinden biridir. Boncuk makarna bizim çocukluğumuzda aşina olduğumuz bir makarna türüdür. Biz boncuk makarnanın her türlü yemeğini yapardık kimi salçalı ister kimi yumurtalı makarna kimi ise sade isterdi sağolsun annemde yapar bizlerde yerdik. Zaten boncuk makarnayı ve çeşitlerini özellikle çalışanlar bekarlar ve de öğrenci kısmının kurtarıcı tek yemeğidir. Tabi bebek ve çocukları da unutmayalım onlarda en az iki günde bir annelerinden boncuk makarna ister. Boncuk makarna besin değeri oldukça yüksek bir besin kaynağıdır. Hem sağlıklı hem hesaplı hem besleyici hem kolay ve hem de lezzetli yani saya saya bitiremeyiz boncuk makarnanın bize olan faydalarını. Makarna kilo aldırıyor mantığına artık son. Çünkü makarnanın içinde bulunan maddeler sayesinde kilo alımını önlediği açıklanmıştır. Bu bilgiyi de paylaştığımız göre hemen daha fazla bekletmeden verelim tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Boncuk makarna tarifi için gerekli malzemeler
Boncuk makarna nasıl yapılır?

Öncelikle yemek yapmaya başlamadan önce mutlaka ellerimizi bol suyla yıkayın. Şimdi ilk olarak büyük boy bir tencere alın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine yarısından biraz fazla su koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Su kaynadıktan sonra ibir miktar tuz atıp karıştırın. Tuzlu suda kaynatılarak içine bir paket boncuk makarna döküp karıştırın. Ana bu sefer tencerenin kapağı açık olsun yoksa taşabilir. Boncuk makarnalar yumuşayana kadar haşlanır makarmaların piştiğini kontrol etmek için ağzınıza alıp tadına bakıp anlayabilirsiniz. Dişiliğini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Boncuk makarnalar haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla sudan çıkarın ve iyice soğuk suya tutun ki sonra birbirlerine yapışmasın. Başka bir taraftan küçük bir tava alın ve içine tereyağı ve sıvı yağı koyup ve eritin. Eridikten sonra içine önceden doğranmış küçük yapmış olduğumuz yeşil biberleri içine atın ve kavurun. Yeşil biberlerin rengi döndükten sonra üzerine domates salçasını ve önceden kabuklarını soyup küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın. Bunları güzel bir sos olana dek karıştırın ve içine tuzunu ayarlayarak dökün, daha sonra baharatlarını da ilave edin ve karıştırın sonra ocağın altını kapatın ve üzerinden alın. Haşlanan boncuk makarnanın üzerine hazırlanan sosu dökün ve her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde karıştırılır. Biraz daha isterseniz kavurabilirsiniz fark etmez. Servis tabaklarına koyun ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }