{ "title": "Bolonez Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/bolonez-soslu-makarna(1).jpg", "date": "19.01.2024 00:04:01", "author": "Tardu", "article": [ { "article": "Bolonez Soslu Makarna İçin Malzemeleri
Bolonez İçin Malzemeleri
Bolonez Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Bolonez soslu makarna yapımına başlamadan önce makarnanın bolonez sosunu hazırlamanız gerekir. Teflon bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yağın ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra 1 adet orta boy soğanı ince ince doğrayarak yağın içine ilave edin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Yağ ve soğan kavrulurken 4 adet yeşil biberi ince ince doğrayıp tencereye dökün ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Soğan ve biber pembeleştikten sonra 300 gram kıymayı da dökerek 15 dakika boyunca kavurmaya devam edin. Kıyma, soğan ve biber kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 3 adet orta boy soğanı ince ince doğrayıp tencereye dökün, 15 dakika daha kavurmaya devam edin. Son olarak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 adet ince nice doğranmış sarımsağı ilave edip 5 dakika daha kavurarak ocağın altını kapatın. Başka bir teflon tencereye 8 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra 1 paket spaghetti makarnayı dökün ve 15 dakika haşlanana kadar pişirin. Makarna haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzün ve üzerine soğuk su dökün. Makarnayı servis tabaklarına koyun ve üzerine bolonez sosunu ilave edip rendelenmiş kaşar dökerek servis edin. Bolonez soslu makarna hazır. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }