{ "title": "Bezelyeli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/bezelyeli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 14:04:40", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bezelyeli Makarna, makarna her yaştan herkesin en çok severek tükettiği yemek çeşitlerinden birsidir. Geleneksel olarak yapılan salçalı makarnanın dışında bezelyeli makarnada çok lezzetli oluyor. Ayrıca bezelyeli makarna dışında makarnayı damak zevkinize uygun olan her malzeme ile istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Makarna her zaman her Hanım için kurtarıcı olan yemeklerden birisidir. Özellikle çalışan hanımlar akşam yemeklerinde pratik olan yemekleri tercih ettikleri için makarna çabuk hazırlanan ve çok lezzetli olan yemeklerden birisidir. Bezelyeli makarna salça ve aşırı yağ içermeden hazırlandığı için diyet yapan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir yemektir. Hatta sebzeli makarna içerisinde barındırdığı vitamin, mineraller, lif ve karbonhidrat açısından besin değeri yüksek olan sağlıklı bir yemektir. Ancak makarna aşırı tüketildiği zaman yüksek karbonhidrata sahip olmasından dolayı kolaylıkla kilo alınmasını yol açabilmektedir. Eğer bezelyeli makarnayı hala denemediyseniz ve bu yemeğin lezzetini merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Bezelyeli Makarna İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Bezelyeli Makarna Nasıl Yapılır?

İlk önce tencerenin içerisine suyu koyalım ve ocağın altını açalım. Su kaynadıktan sonra makarnayı ilave dip tuzunu atalım ve haşlanması için bırakalım. Tabi makarna haşlanırken yapışmaması için arada bir kaşık ile karıştıralım. Daha sonra taze olan bezelyeyi güzelce ayıklayalım. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım ve küp gibi doğrayalım. Küçük bir tencerenin içerisine doğradığımız patatesleri ve ayıklanmış bezelyeleri içerisine alalım. Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyelim ve haşlanması için bırakalım. Bezelyeler ve patatesler haşlandıktan sonra ocağın üzerinden alalım, suyunu süzdükten sonra soğuması için kenara kaldıralım. Bu arada haşlanan makarnanın içine soğuk su ilave edelim. Bu işlem makarnanın birbirine yapışmamasını sağlar. Ardından suyunu süzelim ve soğuması için bırakalım. Başka bir tavanın içine sıvı yağı koyalım ve içine yemeklik doğradığımız kuru soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanın içine haşlanan bezelye ve patatesi ilave ederek kavuralım. Ardından geniş büyük bir kâse alalım ve içine haşlanan makarnanın yarısını ilave edelim. Daha sonra bezelyeli karışımın hepsini makarnanın üstüne yayalım. Kalan makarnayı da bezelyeli harcın üstüne yayalım. Önceden ayıklanmış maydanozu incecik kıyalım ve makarnanın üzerini süslemek için kullanalım. Bezelyeli makarna servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }