{ "title": "Beşamel Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/besamel-soslu-makarna-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:55:43", "author": "İlve", "article": [ { "article": "Beşamel Soslu Makarna, kolayca yapılabilecek ara sıcak grubunda bulunan bir yemek türüdür. Farklılık isteyenler için ideal bir makarna tarifidir. Çok kısa bir zamanda hazırlanabilir. Habersiz gelen misafirler için çabucak hazırlanır. Makarnaya asla hayır demeyen çocuklar için caziptir. Beşamelin içerisinde kullanılan sütün sayesinde bu yemeğin besin değeri de katlanır. Çalışanlar için yanına bir salata yapıldığında mükemmel bir öğün geçirilmesini sağlar. Bu tarif kabul günlerin dede kolayca yapılabilir.

Beşamel Soslu Makarna Malzemeleri
Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Beşamel soslu makarnanın yapılışına ilk olarak makarnayı haşlamakla başlayalım. Derin bir tencerenin içerisine kaynar su koyalım ve içerisine tuz ilave edelim. Makarnaların yapışmamaları için sıkça yapılan bir yöntem, makarnalardan önce tencerenin içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ koymaktır. Bu sayede makarnalar birbirlerine yapışmayacak ve görünümleri de daha parlak olacaktır. Sıvı yağı da ekledikten sonra tencerenin içerisine makarnaları koyalım. Makarnanın üzerinde yazan haşlama süresini dikkate alarak haşlama işlemini tamamlayalım. Haşlanmış olan makarnaları süzgeç yardımı ile süzelim. Bu aşamada yararlı olan bir bilgi, makarnanın içerisinde bulunan vitaminleri kaynatılan suyla beraber dökmek istemeyenler, haşlama suyunu olduğundan daha az koyun ki vitaminler lavaboya gitmesin.

Beşamel sosun hazırlığı için yapışmaz bir tencerenin içerisine tereyağını koyalım ve eritelim. Eriyen yağın içerisine unu ilave edip kavuralım. Kavrulmakta olan unun rengi pembeleşince un istenilen kıvamda kavrulmuş demektir. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sütün ilavesi esnasında sürekli karıştırılmasıdır. Böylece beşamel sosu pürüzsüz olacaktır. Beşamelin içerisine tuz ve kara biberi de ilave ettikten sonra pişirme işlemini tamamlayalım.

Yine yapışmaz özelliği bulunan bir fırın kabının içerisine ilk olarak haşlanmış olan makarnaları koyalım ve üzerine beşamel sosunu dökelim. Makarnaların üzerlerinin tamamen örtülmesi şartı ile bu işlemine tamamlayalım. Fırına girmeye hazır olan makarnanın son malzemesi olan rendelenmiş kaşarı da serpelim. Önceden ısıtılmış olan 175 derece fırında kaşarların üzerleri kızarana dek pişirelim. Kaşarlar iyice eriyip üzerleri kızardığında Beşamel Soslu Makarna servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }