{ "title": "Alfredo Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/alfredo-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 00:19:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Alfredo Makarna, alfredo makarna genellikle fettuchini cinsi makarnadan yapılır. Bu yemek ismi İtalyan bir restoran sahibi olan Alfredo Di Lelio'dan alınmıştır. Alfredo bu yemeği ilk olarak 1914 yılında kendiyle aynı ismi taşıyan restoranında servis etmiştir. Tavuk, mantar ve krema lezzeti makarna lezzeti ile birleştiği zaman ortaya çok güzel bir makarna çıkmaktadır. İçerisinde hem mantar hem de tavuğun bulunması makarnanın besin değerini oldukça yükseltmiştir. Yapımı kolay denebilecek kadardır. Çok fazla el oyalamaz. Toplamda yaklaşık 40 dakikada hazır hale gelir. Alfredo makarna yapımının en dikkat edilmesi gereken püf noktalarından bir tanesi hazırlanan sosun kısık ateşte ve yavaş yavaş kaynamasıdır. Bir diğer püf noktası ise makarnanın tereyağı kullanılarak yapılmasıdır.

Alfredo Makarna İçin Malzemeleri
Üzeri için
Alfredo Makarna Nasıl Yapılır?

Alfredo makarna yapımı için öncelikli olarak fettuchini cinsi makarnaların haşlanması gerekir. Bunun için derin bir tencerede yaklaşık 1 litre kadar su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra tencereye bir miktar tuz atılır ve ardından makarnalar ilave edilir. Fettuchini makarnalar damak tadına göre 8-12 dakika arasında haşlanır. Fettuchini makarna haşlanırken diğer bir yandan makarna sosu hazırlanır. Bunun için önce mantarlar temizlenmelidir. Mantarlar temizlenirken önce sap kısmı çıkarılır. Sonra mantarın üst kısmında yer alan zar bir bıçak yardımı ile iyice soyulur. Aynı şekilde sap kısımları da soyulur. Her tarafı soyulan mantarda beyaz bir kısım ortaya çıkar. Daha sonra soyulan mantarın içi ve dışı iyice temizlendikten sonra istenilen şekilde doğranır. Derince bir sos tenceresine bir parça tereyağı konur. Tereyağı eriyince mantarlar ilave edilir. Mantarların suyunu salmaması için çok yüksek ateşte sotelenmesi gerekir. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Kıyılan sarımsaklar mantarlara eklenerek birlikte sotelenir. Mantarlar sotelenirken tavuk göğüsleri ince uzun şeritler halinde doğranır. Tavuklarda mantarlara ilave edilir. Tavukların üzerine taze karabiber ve tuz ilavesi yapılır. Tavuklar pişene kadar soteleme işlemine ara vermeden devam edilir. Tavuklar piştikten sonra kremalar ilave edilir. Kremalar kısık ateşte pişerken fesleğenler ince ince kıyılır ve sos tenceresine ilave edilir. Makarna haşlandıktan sonra suları süzülür ve durulamadan sos tenceresine alınır. Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar daha pişen fettuchini makarna servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış fesleğen ve rendelenmiş parmesan peyniri ilave edilerek alfredo makarna sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }