Kesme Makarna



Kesme Makarna, elde hazırlanan mükemmel bir lezzet olan kesme makarna ile sofralarınızı enfes bir ziyafete çevirebilirsiniz. Birçok değişik türde hazırlanan kesme makarnanın her türü başlı başına şahane bir şölen tadında olmasının yanı sıra büyük küçük herkesin damak tadını uygun olarak zevke tüketilmesidir.

Kesme Makarna İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg un (1 su bardağı kadar açmak için ayırın)
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Sosu İçin:

  • 250 gr kuş başı et
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Kesme Makarna Hazırlanışı:

Kesme makarna hazırlığımıza ilk olarak karıştırma kabımıza 1 kg unumuzu eleyerek başlayalım. Elenmiş undan 1 su bardağı kadar hamuru açmak için ayırdıktan sonra kalan unun ortasını havuz şeklinde açıp unun ortasına 1 adet yumurta, yeteri kadar tuz ve azar azar su  ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz sert ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurduktan sonra üzerine nemli temiz bir bez örterek 8-10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım.

Bizde bu arada kesme makarnamızın sosunu hazırlayalım. Uygun bir tencereye öncelikle 250 gr kuşbaşı sotelik etlerimizi ilave ederek etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavuralım. Ardından bıraktıkları suyu çeken etlerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ardından 2 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik şeklinde doğrayalım ve tencerede kaynayarak koyduğumuz suyu tamamen çekerek yumuşayan etlerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım.<

Kesme Makarna

Üzerine ince yemeklik doğradığımız kuru soğanları ilave ederek soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ekledikten sonra karıştırarak 5-10 dakika kadar kısık ateşte tüm malzemeyi kavurarak ocaktan alarak beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamuru 3 veya 4 é bölerek bezeler hazırlayalım ve tezgahımızın üzerine un serpiştirerek bezenin tekini oklava yardımıyla mantı hamuru kalınlığında açtıktan sonra hafifçe yapışmamaları için kurumalarını sağlayalım. Yapışmayacak şekilde kuruyan açılmış hamurun üzerine un serpiştirerek ikiye katlayalım. Katlanmış yufkanın üzerine tekrar un serpelim ve tekrar katlayarak bu işleme yufkamız katlanarak tıpkı bir pizza dilimi şeklini alıncaya kadar devam edelim. Pizza dilimi şeklini alan hamuru iki parmak eninde kestikten sonra şeritlerin katlarını açmadan önce sağından ardından solundan keserek hamurumuzu küçük üçgen şekiller haline getirelim. Kalan diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp kesilen hamurları temiz bir mutfak bezinin üzerine serelim.

Daha sonra uygun bir tencereye su ve tuz ilave ederek ocağa koyalım ve haşlama suyumuz kaynadıktan sonra üzerine serdiğimiz hamurların unlarını silkeleyerek ilave ederek makarnaları haşlamaya bırakalım. Makarnalar piştiğinde suyun üzerine çıkacaktır pişen makarnaların suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra servis yapacağımız geniş bir servis tabağına veya bir tepsiye yayarak yerleştireli. Ardından daha önce pişirerek hazırladığımız kuşbaşı etli sosumuzu kesme makarnaların üzerine dökerek karıştıralım ve kesme makarnamızı sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun... 

Yayınlanma Tarihi : 06.07.2014 07:33:52





Kesme Makarna Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kesme Makarna"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Makarna Haşlama

Makarna Haşlama, Yapımı çok basit olan makarna haşlama, fiyatının ucuz ve doyurucu olduğu için özellikle öğrenci evlerinin vazgeçilmezidir. Özellikle tercihinize göre yanına yapacağınız bir sos ile mükemmel bir akşam yemeği yiy...

Köfteli Makarna Tarifi

Köfteli makarna tarifi, büyük, küçük herkes tarafından çok sevilen makarna özellikle de çocukların favori yemekleri arasındadır. Makarnanın her türlüsünü sevenler için köfteli makarna tam anlamıyla ideal bir yemek olabilir. Köf...

Kıymalı Fırında Makarna

Kıymalı Fırında Makarna, fırında makarna çeşitleri arasında ilk akla gelen kıymalı fırında makarnadır. Fırında makarna olarak sıklıkla kıymalısı tercih edilir. Başlı başına bir öğündür. Kıyma ve makarnanın birleşimi sayesinden bes...

Fırında Peynirli Makarna

Fırında Peynirli Makarna, diğer makarna çeşitlerine göre aralarında en zahmetsiz makarna yemeklerinden bir tanesidir. Yapımı çok basittir. Makarnanın haşlanma süresi dahil neredeyse yarım saatlik zaman dilimi içinde sofrada sunuma...

Makarna Salatası

Makarna Salatası, makarna çeşitli şekillerde tüketilebilir. İster ana yemek yanına bilindik tarifiyle makarna yemeği, ister çorba içerisinde tüketilebilir. Makarna salatası da bunlardan bir tanesidir. Çay saatlerinde ve kabul günl...

Cevizli Makarna

Cevizli makarna, tarifi diğer makarnalara göre biraz farklı bir tariftir. Ama çok besleyici doyurucu aynı zamanda çok lezzetlidir. Bu tarifi çocuklara yapıp bol bol yedirmelisiniz çünkü bu tarifin içinde bulunan ceviz çocukların b...

Penne Makarna

Penne makarna, Bildiğimiz boru makarnanın domates sosu, parmesan peyniri ve sarımsak ile süslenmiş haline İtalyanlar penne makarna diyor. Penne makarnayı biz Türkler kendi damak zevkimize göre bir çok farklı çeşitte yapıyoruz. Mak...

Makarna Pişirme

Makarna pişirme, genellikle herkes için kolaylıkla yapılabilen yemeklerden biridir. Evde yemek olmadığında ilk aklımıza gelen makarna pişirmektir. Dışarıdan kolay gibi gibi görünen makarna pişirme konusundaki püf noktalarına dikka...

Arabiatta Makarna

Arabiatta Makarna, acı biber, domates, soğan ve sarımsak kullanılarak yapılan arabiatta sosu ile makarnanın bir araya gelerek oluşturduğu mükemmel lezzete sahip yemek çeşididir. Hemen hemen her evin mutfağından eksik olmayan makar...

Bezelyeli Makarna

Bezelyeli Makarna, makarna her yaştan herkesin en çok severek tükettiği yemek çeşitlerinden birsidir. Geleneksel olarak yapılan salçalı makarnanın dışında bezelyeli makarnada çok lezzetli oluyor. Ayrıca bezelyeli makarna dışında m...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Makarna Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018